GAPS Recepten - Ontbijt
GAPS Recepten - Ontbijt
Het is soms best lastig om te bedenken wat je gaat ontbijten:
Tip 1: maak het niet te moeilijk! Het klopt: afwisseling is goed, zo krijg je zoveel mogelijk vitamines en mineralen binnnen, maar het geeft ook veel onrust en voorbereiding om elke dag iets anders te moeten eten. Kies 2 receptjes uit en eet deze een week lang als ontbijt.
Tip 2: Maak een voorraad! Maak gerechten klaar voor meerdere dagen. Verdubbel de ingrediƫnten en je hebt voor 2 dagen je ontbijt klaar!
GAPS Recepten - Ontbijt 1
Groente omelet
Nodig:
- 2 eieren
- halve paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 champignons
- el. geroosterde pitten
- handje spinazie
- kwart avocado
- 75-100 gram gekookte of gebakken kip
Snijd de groente fijn en wok deze in een pan met wat olie/ghee. Kluts de eieren en voeg wat zout en kruiden naar keuze toe. Als de groentes zacht zijn voeg je het eimengsel toe. Wacht tot de bovenkant droog wordt en draai de omelet om.
Leg de omelet op een bord en verdeel de avocado en de pitten hier overheen. Eet smakelijk!
GAPS Recepten - Ontbijt 2 - DIT ONTBIJT IS NIET GESCHIKT VOOR DE INTRODUCTIEFASE
Pruimen cake
Nodig:
- 500 gram pompoen
- 250 gram gedroogde pruimen
- 100 gram gemalen zonnebloempitten
- 25 gram gemalen noten
- 75 gram proteine zoals zonnebloemproteine of sacha inchi proteine
- 1 ei
- el. kokosolie
- el. kaneel of koekkruiden
- snufje zout
Snijd de pompoen in stukken en kook deze in weinig water gaar. Voeg 5 minuten voor ze gaar zijn de pruimen toe. Giet het vocht uit de pan en voeg de kokosolie toe zodat deze kan smelten. Stamp de pompoen en pruimen fijn met een stamper of in een keukenmachine. Voeg 1 ei toe.
Roer alle droge ingrediƫnten goed door. Voeg hierbij de pompoenmassa en meng het goed door elkaar.
Doe het beslag in een cakevorm en bak het in 50 minuten af in de oven op 140 graden.
Het is soms best lastig om te bedenken wat je gaat ontbijten:
Tip 1: maak het niet te moeilijk! Het klopt: afwisseling is goed, zo krijg je zoveel mogelijk vitamines en mineralen binnnen, maar het geeft ook veel onrust en voorbereiding om elke dag iets anders te moeten eten. Kies 2 receptjes uit en eet deze een week lang als ontbijt.
Tip 2: Maak een voorraad! Maak gerechten klaar voor meerdere dagen. Verdubbel de ingrediƫnten en je hebt voor 2 dagen je ontbijt klaar!
GAPS Recepten - Ontbijt 1
Groente omelet
Nodig:
- 2 eieren
- halve paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 champignons
- el. geroosterde pitten
- handje spinazie
- kwart avocado
- 75-100 gram gekookte of gebakken kip
Snijd de groente fijn en wok deze in een pan met wat olie/ghee. Kluts de eieren en voeg wat zout en kruiden naar keuze toe. Als de groentes zacht zijn voeg je het eimengsel toe. Wacht tot de bovenkant droog wordt en draai de omelet om.
Leg de omelet op een bord en verdeel de avocado en de pitten hier overheen. Eet smakelijk!
GAPS Recepten - Ontbijt 2 - DIT ONTBIJT IS NIET GESCHIKT VOOR DE INTRODUCTIEFASE
Pruimen cake
Nodig:
- 500 gram pompoen
- 250 gram gedroogde pruimen
- 100 gram gemalen zonnebloempitten
- 25 gram gemalen noten
- 75 gram proteine zoals zonnebloemproteine of sacha inchi proteine
- 1 ei
- el. kokosolie
- el. kaneel of koekkruiden
- snufje zout
Snijd de pompoen in stukken en kook deze in weinig water gaar. Voeg 5 minuten voor ze gaar zijn de pruimen toe. Giet het vocht uit de pan en voeg de kokosolie toe zodat deze kan smelten. Stamp de pompoen en pruimen fijn met een stamper of in een keukenmachine. Voeg 1 ei toe.
Roer alle droge ingrediƫnten goed door. Voeg hierbij de pompoenmassa en meng het goed door elkaar.
Doe het beslag in een cakevorm en bak het in 50 minuten af in de oven op 140 graden.